Det verkar som att du använder Internet Explorer.

Tyvärr har Internet Explorer inte fått några riktiga uppdateringar sedan 2015, då Microsoft introducerade sin nya webbläsare Edge. Som ett resultat har inte Explorer stöd för moderna webbtekniker, vilket resulterar i att moderna webbsidor (som denna) inte visas ordentligt.

Länkarna nedan hjälper dig installera en ny webbläsare, ifall du inte redan har en.

It seems like you are using Internet Explorer.

Unfortunately, Internet Explorer has not received any real attention since 2015, when Microsoft introduced their new web browser Edge. As a result, Internet Explorer does not support modern web technologies, which means that modern websites (such as this one) will not display as intended.

The links below will help you install a new web browser, if you do not already have one installed.

Google Chrome
Mozilla Firefox
Opera
July 23, 2020 5:15 PM
23
July
2020
17:15

Sdiptech listar: Så minskar du din vattenkonsumtion i sommar

Många av de aktiviteter som hör sommaren till är vattenrelaterad, men inte nog med att pooler ska fyllas och gräsmattor ska vattnas. Dessutom semestrar fler människor än på många år på hemmaplan den här sommaren, vilket belastar vattenåtgången ytterligare. Trots att sommaren bara har börjat råder det redan vattenförbud i flera svenska kommuner[1]. I samband med detta tipsar teknikkoncernen Sdiptech om vad du som privatperson kan tänka på för att minska din vattenkonsumtion under de kritiska sommarmånaderna.

Sdiptech är en teknikkoncern som skapar mer hållbara, effektiva och säkra samhällen genom att förvärva och utveckla verksamheter som erbjuder lösningar på kritiska behov inom infrastruktursektorn,så som avloppsrening, vattensystem och vattenrening. Enligt färsk statistik från SMHI är grundvattennivåerna i flera delar av Sverige långt under de normala för årstiden. I dessa områden behövs det mer nederbörd under flera månader för att få en normal grundvattensituation i de stora magasinen[2]. Eftersom coronapandemin har gjort att fler hemestrar den här sommaren är det extra viktigt att alla hjälps åt att hushålla med det vatten vi har. Därför listar Sdiptech några enkla tips på hur du kan minska din vattenkonsumtion i sommar:

·        Se över läckande kranar, vatten- och avloppssystem – stora delar av det rena dricksvattnet som produceras i vattenreningsverken läcker ut i onödan på grund av läckande rör och ledningar

·        Samla upp regnvatten från takrännor och använd det för att vattna trädgården

·        Ställ en kanna med vatten i kylskåpet istället för att spola i kranen tills det blir kallt

·        Ta korta duschar och framförallt – spara badkarsbadandet till i höst

·        Stäng av kranen när du borstar tänderna eller tvålar in dig

·        Diska inte under rinnande vatten och vänta med att köra disk- och tvättmaskiner tills de verkligen är fulla

·        Om du måste vattna, gör det tidigt på morgonen, kvällen eller natten och vattna med kanna eller vattenslang som du håller i handen istället för en vattenspridare

·        Placera krukväxter på skuggiga platser under soliga dagar

·        Använd täckodling för att minska vattenavdunstningen i marken

·        Avvakta med att plantera nytt till i höst

 

[1] SvensktVatten: https://www.svensktvatten.se/fakta-om-vatten/vattenutmaningar/vattenbrist/

[2] SMHI:https://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/risk-for-vattenbrist