Det verkar som att du använder Internet Explorer.

Tyvärr har Internet Explorer inte fått några riktiga uppdateringar sedan 2015, då Microsoft introducerade sin nya webbläsare Edge. Som ett resultat har inte Explorer stöd för moderna webbtekniker, vilket resulterar i att moderna webbsidor (som denna) inte visas ordentligt.

Länkarna nedan hjälper dig installera en ny webbläsare, ifall du inte redan har en.

It seems like you are using Internet Explorer.

Unfortunately, Internet Explorer has not received any real attention since 2015, when Microsoft introduced their new web browser Edge. As a result, Internet Explorer does not support modern web technologies, which means that modern websites (such as this one) will not display as intended.

The links below will help you install a new web browser, if you do not already have one installed.

Google Chrome
Mozilla Firefox
Opera
April 23, 2021 1:45 PM
23
April
2021
13:45

Möt Isabell Lindahl - nytillträdd VD med miljön i tankarna

Sdiptechs affärsenhet Polyproject är specialiserat på produkter för rening av aggressiva vätskor, vatten, gaser och luft. Med över 50 års erfarenhet är de ett av Skandinaviens ledande miljöteknikbolag och levererar såväl nyckelfärdiga anläggningar som skräddarsydda komponenter. Isabell Lindahl anställdes som ekonomichef 2016 på Polyproject. Den första januari 2021 tillträdde hon som VD för det växande miljöteknikbolaget. Möt henne i en intervju om glädjen i stora ordrar, miljövänliga produkter och gräsklippningens meditativa effekter.

Vad lockade dig till Polyproject Environment 2016?

– Jag hade jobbat med koncernredovisning på Stadium, som ekonomiansvarig på stora Volvo-handlaren Rejmes och gjort en tid som redovisningskonsult på Grant-Thornton när jag kände att jag ville jobba bredare. Inte enbart inom min fyrkant. På ett bolag som Polyproject, med knappt 30 anställda, finns knappt någon med en egen fyrkant. Att jobbet innehåller så många moment gillar jag skarpt.

Vad fick dig att ta steget från ekonomichef till VD?

– Först fick jag frågan att gå in som tillförordnad, något jag inte funderat alls på eftersom jag trivdes så bra som ekonomichef. Efter en helgs betänketid tackade jag ja, en sådan chans vill jag inte missa. I VD-rollen kan man verkligen utvecklas själv och bidra till att andra också gör det. I det korta perspektivet ligger fokus på att förbättra resultatet genom att förbättra våra produktionsprocesser, vilket vi redan har gjort. Genom bättre samarbete internt och mindre investeringar har vi redan sparat stora pengar.

Vad karaktäriserar en bra ledare, enligt dig?

– En bra ledare är ödmjuk, positiv, inspirerande, transparent, säkrar alltid en god kommunikation och skapar engagemang.

Beskriv en bra arbetsdag.

– Du vet, det är en sådan dag när man går upp på morgonen och allt känns roligt från start. Sedan hinner man bocka av fler saker på jobbet än vad som dyker upp och så toppas allt av en stor order – det är en riktigt, riktigt bra arbetsdag. Då går man hem med en toppenkänsla i magen.

Vilken är bolagets främsta styrka och utmaning i dag?

– Om jag fattar mig kort: Styrkan är kunskapen i produktionen. Utmaningen är att sätta den nya administrativa organisationen.

Vad vill du ska hända med bolaget inom 3 - 5 år?

– Att vi lyckas med kunskapsöverföringen, delar av det vi gör är ett genuint handarbete som de färska lär sig bäst genom att jobba med de oerhört kompetenta trotjänare vi har här.

– Att vi lyckas höja omsättningen till 50 miljoner kronor 2022, med bibehållna marginaler.

– Att vi tar fram en eller flera produkter med stadig, hög efterfrågan som vi kan tillverka i ett jämnt tempo.

Vad gör Polyproject till ett av Skandinaviens ledande miljöteknikbolag?

– I över 50 år har vi bland annat levererat pumpstationer och tankar för avloppsvatten till svenska kommuner. Cirka 5 000 har det blivit. Vi har också en rad egna lösningar för att rena vatten och luft, man kan gott säga att vi är med och renar Sverige.

Hur påverkar det ökande intresset för miljövänliga processer marknaden?

– Vi har sedan starten arbetat för att rena vatten och luft, den ambitionen ligger alltid fast. Industrier och kommuner, vilket är det vi arbetar allra mest med, har sina uppsläppskrav. Ibland kan de behöva snabb hjälp med att justera om något i deras arbete ändras och utsläppen inte ligger på samma nivå som tidigare. Våra produkter har även en otroligt lång livslängd, vilket i sig följer hållbar utveckling som alla vill arbeta efter.

Hur har Polyproject påverkats av pandemin?

– Inte direkt, faktiskt. Vi har fått leta nya leverantörer av vissa produkter och kunderna skjuter upp servicen som kräver personal på plats, men det är påverkan på marginalen. Efterfrågan på våra produkter har ökat och sedan hösten 2020 förbättras vårt resultat gradvis. Här på vår anläggning har vi delat upp oss, med olika tider för lunch och fika. Och självfallet följer vi myndigheternas rekommendationer.

Vilka fördelar ger det att ha en stark ägare som Sdiptech?

– Först och främst den oerhört stora kompetens inom allt som gäller ett företags drift och expansion som finns inom bolagsgruppen. Det finns alltid någon eller några som varit i samma läge och kan rådge andra inom gruppen.

Isabell Lindahl, VD Polyproject Environment

Utbildning: Treårig ekonomisk linje på gymnasiet och en rad vidareutbildningar under tiden på Stadiums huvudkontor

Bosatt: Villa i Jursla, Norrköping.

Familj: Make, fyra barn och chiuauan Lexi.

Fritid: Med släkt och vänner. Barnens innebandy tar sin tid. Men jag och mina tjejkompisar är väldigt duktiga på att gå ut och äta gott, det längtar man efter. Inte minst nu när solen tittar fram.

Dold talang: Det undrar jag också… What you see is what you get.

Favorit tech-pryl: Är inte så svag för teknikprylar. Jag säger gräsklipparen, att gå fram och tillbaka och klippa gräset är bra för själen, det är som meditation. Under en timme kan man helt enkelt inte göra något annat.